10. Klasik Batı Müziği Çalgılarıyla Eser Seslendirme Yarışması Sonuçları

Ankara Genelinde yapılan bu yıl 10. düzenlenen Klasik Batı Müziği Çalgılarıyla eser seslendirme yarışması sonuçlandı..

Piyano , Keman , Gitar , Yan Flüt Dallarından Sınava giren adaylar için ;

1- “Millî Eğitim Bakanlığı sınav yönetmeliğine göre, öğrencinin üstün başarılı sayılabilmesi için 85-100 arasında bir puan alması gerekmektedir.”  Bu doğrultuda; yarışma öncesinde jüri üyelerinin aldığı ortak karara göre birincilik standartı 85 puan üzeri olarak belirlenmiştir. Sınıflar bazında yapılan değerlendirmede, en yüksek puan alan öğrenci 85 puanın altında kalmışsa, birincilik standartına uymadığından o sınıf için derecelendirme yapılmamıştır.

2- “Solist” ödülü, yarışmaya girdiği kuruldaki her üç jüri üyesinden 100 tam puan almış olan ve jürilerin ortak kararıyla birincilik derecesi alıp aynı zamanda üstün yetenekli bulduğu yarışmacı öğrencilere verilmiştir.

3- Yarışma değerlendirmesi, jüri değerlendirme formunda da yayınlandığı üzere, zorunlu eser 70 puan, serbest eser 30 puan üzerinden yapılmıştır. Zorunlu eserini yanlış çalışmış olan öğrenciler sadece serbest eser değerlendirme puanı olan 30 puan üzerinden değerlendirilmişlerdir.

4- Kendi sınıflarında bir kişi olarak katılan yarışmacı öğrencileri değerlendirme yapacak başka öğrenciler olmadığından, derecelendirme yapılamamış ancak jüri kararıyla “Jüri Özel Ödülü” verilmesi uygun görülmüştür.

Tüm Katılan Öğrencileri tebrik ederiz.

10. Klasik Batı Müziği Çalgılarıyla Eser Seslendirme Yarışması Sonuçları aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

http://cankaya.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_04/13040751_10.k.m.yarimasonulari.pdf

Yorum Yap

Yorum yazmak icin giris yapin.