Resim yapmanın çocuk gelişimine faydaları

Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.

Çocuklar için resim yapmak nedir?

Resim yapmak çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran aynı zamanda da duygusal ve sosyal eğitimin belirleyici unsurudur. Bunlarla beraber birçok faydası vardır.

-Göz-el koordinasyonu sağlar.

-Kendine göre yeni kişiler, nesneler, figürler çizerler. Aile bireyleri veya yetişkinler bunu onaylarla bu durumdan hoşlanır ve kendine karşı güvenleri artar.

Resim yapmanın çocuk gelişimine faydaları

-Resim çocuklar için bir iletişim ve kendini ifade etme aracıdır. Kullandığı renklerle, çizdiği çizgilerle iç dünyasını kağıda yansıtır.

-Resim rahatlama aracıdır. Çocuklar gün içerisinde ki duygularını ve enerjilerini kağıda dökerler.

Resimlerde çocukların bilinçaltı ortaya çıkar

Çocuğun bilinçaltında kalan istek, özlem, hayal, korku, endişe, merak gibi düşünce ve hisleri resim aracılığıyla dışa vurulur.  Ancak bu her zaman açık ve net bir biçimde olmaz. Çoğu zaman sembollerle ortaya çıkarken bazıları da çok iyi gizlendiğinden ortaya çıkmaz. Çocukların resim yapmasının temelinde istek duymayla beraber beğenilme ve haz alma amacı yatar. Bu nedenle resme yatkın olan çocuk işin daha çok üstüne düşer.

Resim yapmanın çocuk gelişimine faydaları

Resim yaparken çocuğa müdahale edilmemelidir. Çünkü resim çocuğun içselliğini simgelerle nesnel dünyaya kopyalama sürecidir. Özellikle içsel çatışmalarını, ruhsal sıkıntılarını sözel olarak ifade edemeyen bireyler, olumsuz duygu ve düşüncelerini bilinç dışı eylemlerle ifade ederler. Resim yapmak, çocuğun düş gücünü geliştirici bir işleve de sahiptir. Resim yapan çocuk, yönlendirildiği veya çizgilerine çeşitli sınırlamalar getirildiği zaman düş gücü de sınırlandırılmış olur.

Resim yapmanın çocuk gelişimine faydaları
M.E.B. Onaylı Resim Kursumuz Hakkında Bilgi almak için Tıklayınız
Çocuklar için Resim Kursumuz Hakkında Bilgi almak için Tıklayınız

Not: ÖNCEDEN RANDEVU ALINDIĞINDA ÜCRETSİZ Tam SAATLİK TANITIM Resim DERSLERİ ALMANIZ MÜMKÜNDÜR

Ücretsiz Deneme Dersi için Tıklayınız

Yoruma Kapalı.