Klasik Gitar Arpej tekniğinin en iyi uygulamalı eseri !

“H. Villa Lobos – Etude No.1”

Brezilyalı ünlü besteci H. Villa Lobos’un “Etude No. 1”, eseri klasik gitaristler için bir geçit töreni olarak kabul edilir. Eser ünlü Uruguaylı besteci / öğretmen Abel Carlevro’ya göre, rengarenk barre akorlarıyla zorlu sürekli hareket sağ el kalıbı, “harmonik rezonans atmosferi” yaratmayı amaçlamaktadır.

      Parça, orijinal olarak 1928’de modern   klasik gitarist için bestelenmiş ve bugün hala son derece alakalı olan 12 çalışmanın açılışını yapmıştır. Yüzeyde, “Etude No. 1” yalnızca iki teknik zorluk sunar: sürekli bir sağ el düzeni ve bir dizi statik akor. Bununla birlikte, Villa-Lobos’un malzemesine biraz daha derinlemesine kazılarak, bağımsızlık üzerine çalışmanın yöntemlerini gün ışığına çıkarmak mümkündür; sıralı ekim; dokunma; eşit sol el gücü; ve koordinasyon.

    Bu zorluklara yaklaşım, üç ana bölüme ayrılacaktır: İlki, sağ parmaklara hakim olma ve kontrol etme ile ilgilidir; ikincisi, sol el parmaklarının bağımsızlığı ile; ve üçüncüsü, koordinasyon ve akıcı yürütme ile. Bu hedeflerin üçüne de ulaşıldığında ve artık teknik zorluklar oluşturmadığında, bu çalışmanın müzikal hale getirilmesi için çalışma başlar. Bu modeli uygularken nota netliği sağlamaya çalışmanın kolay olmadığını unutmayın, bu nedenle her mikro çalışmayı yavaş, metodik ve dikkatli tekrarlarla meşgul edin. İdeal olarak, bu, kaslarınızdaki liflerin bilgiyi tutmasına ve kalp atışınız gibi bilinçsizce kullanılabilir hale getirmesine izin verecektir.

Yoruma Kapalı.